Ett bra recept på matjessill fann jag i Anna Bergströms fina bok Nya Annas mat. Man kan förbereda mycket och med kokt nypotatis till blir det en fin måltid som ser vacker ut. Det är många grönsaker med men om man vill vara helt säker på stabilt blodsocker kan man ta lite surkål till.
1 burk matjessill i bitar
1 medelstort äpple i små bitar
1 medelstor gul eller röd lök i små bitar2 dl gräddfil
1-2 msk vanlig senap
2-3 msk majonäs
2 inte för hårt kokta ägg
1 dm vanlig grön gurka i skivor
1/4 grön paprika i stavar
2 små tomater eller 10 rädisor i skivor
små dillkvistar
Lägg sill, äpple och lök i botten på ett uppläggningsfat. Lägg över den smaksatta gräddfilen. Dela ägg och skiva grönsaker – hit kan man förbereda.
Lägg ägg och grönsakerna ovanpå precis innan serveringen.
Gott och vackert!
Mer info om Anna Bergströms Nya Annas mat.
Kristina Ahlström