Hjälp sökes

Vi behöver skapa en opinion för att andra migränpatienter ska få möjlighet att prova denna metod och för att väcka forskarnas intresse. Du som blivit hjälpt av metoden – hör av dig till förlaget. Din insats behövs. Du kan också på webbplatsen skriva under en namninsamling som vi ska lämna vidare till forskare för att förmå dem att vetenskapligt utvärdera denna framgångsrika metod.

Du kan bidra genom att sprida informationen vidare och bli en inspiratör för andra.

Här kommer tips på vad du kan göra för att hjälpa andra att bli fria från migrän. Vid alla kontakter får du tyvärr vara beredd på att mötas av axelryckningar och likgiltighet. Men fortsätt. Du kommer också att mötas av människor som tackar dig för att du lämnat information om detta till dem.

Om vi alla gör vad vi kan, desto fortare kommer forskningen igång, och fler migränpatienter kan bli besvärsfria. Återkom och berätta vad du gör så kan du inspirera andra att bli aktiva.

Ta del av vad som händer på vår webbplats

Läs de senaste nyheterna, krönikorna och aktiviteterna genom att gå in på vår webbplats. Sprid information vidare. Prenumera på vårt nyhetsbrev och skicka dem vidare.

Följ oss på Twitter

Här kan du följa direkt vad som händer. Skicka vidare information som lämnas här.

Berätta om hur du blivit hjälpt av metoden på vår webbplats

Vi publicerar korta intervjuer med personer som blivit hjälpta med metoden. Hör av dig om du vill dela med dig av din berättelse. Du kan inspirera andra att prova metoden.

Skriv insändare i din lokala tidning

Skriv en insändare i din lokala tidning. Du hittar argument som du kan inspireras av på förlagets webbplats. Svara på andras insändare om migrän. Berätta för förlaget om du får en insändare införd.

Kontakta en journalist

Om du ser en artikel om migrän kan du kontakta journalisten och berätta om Rodolfo Lows metod. Tipsa journalister som ännu inte skrivit om metoden och lämna hänvisningar till dem om var de finner mer information. Erbjud dig att ställa upp för en intervju. Berätta för förlaget om det resulterar i en artikel så kan vi förmedla den vidare på vår webbplats.

Ring din landstingspolitiker

Kontakta en landstingspolitiker, kanske någon som du kryssade för i senaste valet, och fråga vad hen gör för att ge migränpatienter möjlighet att få hjälp med kostbehandling. Kryssade du ingen kan du kontakta en ledamot från ditt län för det parti du röstade på. Berätta att flera migränpatienter blivit hjälpta av metoden och att de inte längre behöver läkemedel eller dyra undersökningar för att vara friska.

Ring din riksdagsledamot

Kontakta den riksdagsledamot som du kryssade för i senaste valet och fråga om hen känner till att flera migränpatienter blivit hjälpta av denna metod. Fråga om de känner till varför metoden inte utvärderas vetenskapligt när flera patienter blivit hjälpta av metoden och den är helt utan biverkningar. Du hittar din riksdagsledamot på riksdagens webbplats: www.riksdagen.se.94

Agera för att sprida information på Facebook

Vi finns nu även på Facebook och du kan ta del av information även här. Dela gärna informationen med andra.

Blogga vidare

Visa på din egen hemsida eller blogg att du vill se mer information och forskning om denna metod. Förmedla information om migränpatienter som blivit hjälpta av metoden.

Kontakta sjukvårdspersonal

Vänd dig till den personal du har mött som migränpatient tidigare: läkare, sjuksköterska, sjukgymnast eller annan person. Berätta vad du vet om metoden och ställ frågor om vad de vet om metoden. Informera om de forskningsstudier som finns om kost och migrän. Fråga om de vill göra en studie om metoden. Erbjud dig att förmedla kontakter till andra migränpatienter som blivit hjälpta av metoden.

Sök upp en forskare inom medicin

Berätta om hur bra du blivit hjälpt och den forskning som finns om kost och migrän. Fråga varför de inte vill utvärdera Rodolfo Lows metod och se till oss som blivit hjälpta med den metoden.

Ta upp med din arbetsgivare

Fråga efter föreläsningar och kurser om mat och fysisk aktivitet. Varför inte en matlagningskurs? Det kan vara ett bra sätt att arbeta ihop ett team och samtidigt lära sig mer om bra mat och fysisk aktivitet. Gemensam stavgång på lunchen? Ifrågasätt utbud av godis och kakor. Fråga efter bra mat i personalmatsal och till mellanmål. Be att skriftlig information lämnas om innehållet i den mat som serveras i personalmatsal och som säljs på arbetsplatsen.