Tips böcker om blodsocker

Böcker som kan få stor betydelse

Om någon med migrän läser Fri från migrän böckerna och känner igen sig i våra berättelser så vill man nog prova metoden som har gett mig migränfritt liv sedan augusti 1990 – stabilt blodsockret. Eftersom vi har för lite vetenskapligt underlag vet vi i dag inte vilka migränpatienter som kan bli hjälpta av metoden – men eftersom den är ofarlig och utan biverkningar så rekommenderar jag alla att prova metoden.

För att få bäst effekt snabbast rekommenderar jag att prova metoden strikt i 14 dagar. I Fri från migrän böckerna finns en testmeny som man kan utgå från under en test-period om 14 dagar – om man inte märker någon skillnad så har man provat hälsosam mat i två veckor. Om man märker skillnad kan man sedan fortsätta och se hur strikt hen behöver vara. Man märker lättast skillnad om man är strikt en kortare tid, annars är det svårt att veta vad som ger effekt och vad som inte ger effekt.

Båda böckerna finns att köpa i nätbokhandeln, hos Hedengrens vid Stureplan i Stockholm och kan beställas hos annan bokhandel. De finns både i tryckt form och som e-böcker samt kan lånas på bibliotek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den 17 maj 2018 kom en barnbok om migrän ut. Den handlar om Moa som är 8 år och har migrän, men som blir hjälpt av blodsockermetoden. Boken finns att köpa i bokhandeln.

 

 

 

 

 

 

 

En receptbok som vi använd oss mycket av och som även ger information om näring i maten är Mat för liv och lust. En utmärkt bok med enkla, nyttiga och bra recept. Utgiven av Bonnier Fakta.

Provläs

En annan bok jag vill rekommendera är Mai-Lis Hellenius och Mia Gahnes bok Riktiga män äter sallad – Mat för dig som vill må bra och leva längre. Enligt den vetenskapliga forskningen kan mera grönsaker på tallriken förlänga livet, öka muskelstyrkan och minska impotensproblem. En bra julklapp med andra ord.

 

 

 

 

Läs mer här.

 

 

Kristina Ahlström