Fri från migrän – 2014

Sänkt förlagspris 1 juli 2021

Den första boken är inbunden och med färgbilder, nu sänker vi förlagspriset på den. Varje bokhandel sätter sitt eget försäljningspris, här en länk till bokus. Bokus erbjuder även specialpris för både den inbundna första boken och handboken i danskt band.

För dig som läst boken digitalt eller i pocket och nu vill läsa om boken i inbundet format? Present till någon som ännu inte läst boken?

Under sommaren finns ofta mer tid att läsa och att prova nya metoder. Att äta bra mat regelbundet bidrar till en bättre hälsa och för mig och en del andra – även fria från migrän. Värt att prova!

Bokus

Recension av Fri från migrän första boken av BTJ Lektör Motzi Eklöf

”Författaren är väl påläst och referenslistan är gedigen, men hon intar ändå en ödmjuk hållning till kunskapsläget.”

”Boken är lättläst och vederhäftig. Den kan rekommenderas alla som vill veta mer om migrän och kostbehandling härutöver.”

BTJ-häftet nr 9, 2015

Fri från migrän – Orsak och botemedel vid en av våra stora folksjukdomar
av Kristina Ahlström.

Fri från migrän högupplöst

Juristen Kristina Ahlström och hennes mor var båda drabbade av migrän. För mer än tjugofyra år sedan blev de fria från sin sjukdom. Metoden som hjälpte dem har tagits fram av professor Rodolfo Low och är baserad på hans teori om migränsjukdomens orsak. Genom att äta bra mat regelbundet är de besvärsfria från migränen helt utan läkemedel.

Enligt Rodolfo Low har migränpatienter en överaktiv bukspottkörtel som i vissa situationer producerar för mycket insulin. Detta leder till för låga blodsockernivåer vilket startar en kemisk process i kroppen som slutligen utlöser migränanfallet.

Behandlingsmetoden innebär att man ska äta och röra sig så att blodsockret håller sig stabilt. Forskningen och sjukvården har hittills inte utvärderat denna metod. Nu har författaren tappat tålamodet. Syftet med boken är att skapa debatt för att förmå forskare att utvärdera effekten av behandlingen.

Alltsedan Kristina Ahlström blev fri från sin migrän har hon  följt utvecklingen inom området kost och hälsa. Hon känner ett stort engagemang för att hjälpa andra att må bättre.

I väntan på att forskning påbörjas kan du som migränpatient prova metoden och se om den hjälper dig. I boken finns en två-veckors testmeny till hjälp.

Boken vänder sig till migränpatienter, sjukvårdspersonal, politiker och journalister samt forskare inom neurologi, internmedicin och allmänmedicin.

Första boken Fri från migrän kan beställas i bokhandeln, bland annat AdlibrisBokus och Cdon samt Hedengrens bokhandel vid Stureplan i Stockholm.