Tips för en trevlig jul

Till er som följer Rodolfo Lows metod om stabilt blodsocker kommer här några tips:

Tänk på att inte bara äta söta saker som mellanmål, ta en fullkornsskorpa med ost till glöggen, eller strax innan om du inte vill blanda. För säkerhets skull undvik russinen i glöggen men ta gärna mandel till. Ät julgodiset efter en måltid, inte mellan måltiderna. Tänk på godis som en efterrätt.

Undvik söta drycker innan maten. Ett glas must till julskinkan kan gå bra om man ser till att få bra kolhydrater som grovt bröd till, och så förstås bra grönsaker! Grönkål är en suverän grönsak, sallad på rödkål och äpple smakar gott och ger stabilt blodsocker.

Även om det blir mycket mat i helgen så glöm inte måltidsordningen: att fördela julbordet på tre huvudmål och 2-3 mellanmål mår många bra av, inte bara vi som följer Rodolfo Lows metod.

Sov inte för länge på morgonen. Ställ klockan och gå upp och ät frukost. Sedan kan du lägga dig och somna om när väckarklockan är ställd på nästa mellanmål. Vi som är lediga i helgen kan ta sömn-pauser under dagen och därmed inte rubba måltidsordningen. Säkrast för stabilt blodsocker.

Lite att tänka på blir det alltid när det är helg och man vill hålla blodsockret stabilt. Men vi som genom denna metod slipper migrän tycker att det är värt det. För det är fantastiskt att vara fri från migrän när det är helg! Det är verkligen att njuta.

En riktigt GOD och SMÄRTFRI JUL önskar jag er alla!

Kristina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *