Sockerfilmen

Publicerat 2016-03-06, 14:01

Sockerfilmen

”Filmaren Damon Gameau undersöker det dolda sockret i vår vardagskost genom att äta helt vanlig mat i två månader. Resultatet blir en chock – för både hjärta, hjärna och mage.”

Så beskrivs Sockerfilmen film. Om du undrar hur tillsatt socker påverkar dig så se filmen. Du blir också upplyst om hur mycket socker som tillsätts i våra livsmedel, där vi minst anar det.

Jag undviker mat som innehåller socker så jag äter inte sån mat. I den testmeny som finns med i boken Fri från migrän förekommer inte tillsatt socker. Frukt äter jag helst hel och inte som juice. Men det är skrämmande när man i filmen ser hur hans hälsa och humör försämras på så kort tid. Något att fundera över.

Jag minns när jag innan jag la om kosten kunde äta en tallrik nyponsoppa och en skivad banan till lunch. Tyckte det var nyttigt. När jag ändrade kosten 1990 insåg jag vad jag ätit. Färdiglagad nyponsoppa innehöll då 40 % socker! Då kändes det som om det knastrade i munnen när jag tänkte på en sådan lunch. Nej, sedan dess har jag inte ätit sådan soppa. Om jag vill äta något sött äter jag godis eller efterrätt, inte vill jag ha socker smygvägen.

Filmen kan ses till lördagen den 20 augusti 2016.

Sockerfilmen 1 h 37 min

Kristina Ahlström

#Blogg100 #Migräninfo