Kurs-mellanmål

I dag blev jag positivt överraskad på en kurs. Det var en halvdagskurs som började 13.30 och slutade 16.30. I inbjudan stod ”Registrering sker mellan kl. 13.15 – 13.30, då kaffe och smörgås serveras.” Först tänkte jag ta med grönsaker som förstärkning till smörgåsen som en lunch, men jag valde att äta lunch innan i stället och ta en kopp te när jag kom till kursen. Och tur var det. För det var ingen smörgås som serverades utan en kanelbulle med frukt och godis. 

Då kom jag på att jag glömt mina skorpor! Bäst att ordna det med en gång innan kursen börjat. Tog upp det med kursvärdinnan. Bad om osötade skorpor eller knäckebröd, ingen smörgås bara något enkelt. Så glad jag blev i pausen när jag såg fatet med bröd och margarin. Tog ett äpple till och mådde mycket bra.

IMG_0444

Sedan var det roligt att se att flera andra tog en smörgås till mellanmål. Så kul. Alla vill inte ha kakor och frukt till mellanmål.

Man ska fråga och det brukar ordna sig. Enkelt att ordna med bröd och lite margarin, frukt brukar finnas. För de som inte tål gluten kan det vara svårare att ordna ett improviserat mellanmål, glutenfritt bröd håller inte blodsockret lika stabilt som bröd med gluten. Så allra säkrast är förstås som alltid att ha med sig själv något som man vet man tål och som håller blodsockret stabilt.

Kristina Ahlström
#Blogg100