Fråga doktorn SVT – inget om stabilt blodsocker!

Har precis sett senaste avsnittet av Fråga doktorn på SVT. Tema Migrän. 45 minuter om hur svår sjukdomen är – håller med om att den är fruktansvärd. De redovisar teorier om vad som händer i hjärnan vid anfall och berättar om behandling med läkemedel. Två personer med migrän berättar om hur sjuka de varit, men nu är de bättre med hjälp av läkemedel, men de är inte helt bra.

De redovisar inte vilka forskningstudier som finns om dessa läkemedel eller om vilket resultat de visat. De medverkande talar endast om att det är ”bra” läkemedel, inte hur många som blir hjälpta enligt studierna.

Jag hör en mening om livsstilsfrågor i programmet, ordet regelbundenhet används en gång.

Jag är så tacksam för att jag för 33 år sedan läste en bok om den metod som sedan har gett mig så många år utan migrän. Jag vet att det finns flera andra som också är hjälpa. Varför vill de aldrig fråga oss om hur vi gör för att vara friska? Det skulle kunna inspirera andra att prova en helt biverkningsfri metod, och kanske bli bra. Det skulle kunna ge hopp.

Utan en vetenskaplig utvärdering av metoden vet vi inte om Rodolfo Lows teorier stämmer. Men att metoden är framgångsrik kan jag och flera intyga. Stabilt blodsocker är vägledningen. Det nämndes inte med ett ord i programmet.

Varför kan de inte ens säga att det finns personer som säger sig bli bra med stabilt blodsocker, men det är inte vetenskapligt utvärderat men ofarlig att prova. Varför undanhåller de svårt sjuka den informationen?!

De som lider svårt av migrän har rätt att veta att det kanske finns hopp för dem med denna metod. Jag tycker det är oetiskt att undanhålla svårt sjuka migränpatienter denna information.

Du som också är hjälpt som jag av stabilt blodsocker. Skriv till Fråga doktorn och be dem berätta om det. Någon gång måste de förstå att vi är många som blivit hjälpta.

Hälsningar

Kristina Ahlström