Blodsockermetoden

Skriv gärna en kommentar här om du läst Fri-från-migrän-böckerna, om du provat blodsocker-metoden eller annars har någon kommentar till ämnet. Uppgifter om namn på läkemedel kommer inte att publiceras.

Formulär för kommentarer sist på sidan.

1 dec 2016 – I dag stängs tillfälligt möjligheten att kommentera av. En ökad mängd internationell skräppost har kommit. Återkommer när möjligheten att kommentera kan öppnas igen. Om du vill skriva en kommentar kan du skicka den per mejl till

info (at) migraninfo.se

 

21 tankar kring ”Blodsockermetoden

 1. Hej!

  Jag har läst boken och tycker den sätter fingret på något jag misstänkt länge – att migrän och huvudvärk utlöses av blodsockersvängningar och att jag endast får migrän i samband med stress om jag inte ätit ordentligt.

  Jag har testat metoden sedan 29 december 2014, och har under dessa månader varit migränfri alla dagar utom två, och båda dessa tillfällen missade jag mitt kvällsmellanmål dagen innan i kombination med långa flygresor. Jag brukar lida av migrän minst en gång i veckan och har gjort det de senaste 15 åren, så skillnaden är anmärkningsvärd.

  Jag äter 3 mellanmål utöver de 3 vanliga målen. Kvällsmålet verkar avgörande för min migrän och vardagshuvudvärk. Förut vaknade jag ofta med det ena eller det andra, nu vaknar jag utan.

  Det har bara gått drygt två månader sedan jag började med detta, och jag återkopplar gärna när det gått lite längre tid. Måste ändå säga att jag redan börjar känna stort hopp till detta och är mycket motiverad att fortsätta att äta regelbundna mellanmål.

  Jag är så glad över att mitt liv så snabbt blivit bättre, att jag blivit så mycket piggare och att jag känner en känsla av kontroll och att jag själv kan påverka min migrän. Bara en sån sak som att jag inte har haft behov av att äta värktabletter under hela denna period, känns mycket bra.

  Tack för en viktig insats för att hjälpa oss som lider av migrän! Äntligen någon som ifrågasätter varför inte forskningen kommit längre, och ifrågasätter hur läkarna kan laborera med mediciner utan att veta vad som resultat. Jag har varit försökskanin på många sätt, (massor av olika mediciner, botox osv) men det är först idag jag hittat något som faktiskt verkar fungera.

  Hoppas fler som testar vill dela med sig av erfarenheter här.

  Mvh Theresa

  1. Tack så mycket för ditt meddelande Theresa! Så roligt att höra att du haft glädje av boken. Hoppas att fler hör av sig så att vi kan räkna hur många vi är som blivit hjälpta av metoden. Jag vet att det finns fler som provat metoden när Rodolfo Lows bok gavs ut. Hoppas att all ni också hör av er!

   Lycka till med metoden!

   Kristina

 2. Hej köpte din bok i förra veckan ska börja med menyerna imorgon för å se om de hjälper mig ! Men en väldigt inspirerande bok verkligen !!

  1. Hej Emeli

   Så roligt att höra. Hoppas att du också får hjälp av metoden.
   Lycka till! /Kristina

 3. Bra och intressant bok. Jag tror dock om teorierna stämmer att de mycket väl också är förenligt med iakttagelserna om stress som en trigger (alltså inte vardagsstressen utan mer allvarliga stresstillstånd då kroppens hormonsystem inte länge förlorar normalt.) En ständig uppvarvning kan ju innebära att adrenalin inte går ur kroppen även om man försöker vila…

  1. Hej Louise

   Det var roligt att höra att du tycker boken är bra och intressant. Prova gärna metoden.
   /Kristina

 4. Har beställt boken då jag lever med migrän dagligen. Började i tio-årsåldern, då på tidigt åttiotal fanns det inga effektiva mediciner. Idag medicinerar jag med [——]. Vaknar alltid med enormt tryck i huvudet, ont och tung, varje morgon är det så. Har haft möjlighet att följa mitt blodsocker då jag arbetar på en vårdcentral. Efter en hälsosam lunch ligger blodsockret på 2,4 – 3,8 mmol/mol. Frågade vid ett tillfälle en läkare på jobbet om detta som menade att det visar att jag har en välfungerande bukspottskörtel. Är mån om vad jag äter. Men att vakna med denna smärta och tyngd i huvudet varje morgon är så jobbigt. Att börja dagen med migränmedicin 6 dagar i veckan är påfrestande. Hoppas att boken kan hjälpa mig.

  1. Hej Liselott

   Det glädjer mig att du beställt boken. Hoppas den hjälper dig. För mig är det viktigt att inte glömma dagens sista mellanmål, för att inte fastan över natten ska bli för lång så att jag riskerar att vakna med huvudvärk. Tre huvudmål och tre mellanmål är det som gäller för mig, varje dag. Lycka till!/Kristina

 5. Jag lånade just e-boken på biblan för att läsa den i min läsplatta (My Preciouss!) och hoppas på några tips. 🙂

 6. Detta är fantastiskt!
  Är jag noga med maten har jag inte ont i huvudet längre och jag har inte vaknat med migrän sedan jag läste boken i början på juli.
  Humöret o konditionen blir bättre när man slipper de eviga fallgroparna an anfall.

  Tack !

  1. Tack Carina, det var verkligen roligt att höra. Vi blir fler och fler som blir hjälpta. Visst är det fantastiskt!
   /Kristina

 7. Jag köpte boken av dig på Bokmässan och sträckläste den på tåget hem. Började genast tillämpa rådet att gå upp varje morgon ungefär samma tid och äta en ”långsam” frukost. Jag brukade alltid få migrän på morgonen eller förmiddagen tidigare. Men, sedan denna enkla regel infördes i mitt liv, så har jag inte haft ett enda anfall. Jag är så fantastiskt glad för varje helg jag får nu utan migrän! Jag kan inte tacka dig nog för den här boken!

  1. Så roligt att höra! Jag blir så glad att höra att fler blir smärtfria. Många fler kan bli hjälpta. I väntan på forskning får var och en prova själv för att se om metoden fungerar.

   I bland kan en enkel förändring göra stor skillnad – och visst är det fantastiskt att vara utan smärta! Önskar dig fortsatt smärtfrihet!
   /Kristina

 8. Hej Kristina!

  Jag kände att det var dags att höra av mig igen, det har nu gått 13 månader sedan jag började följa dina kostråd. Jag har ett i princip smärtfritt liv idag, min kondition har blivit bättre och jag är piggare och gladare. Jag vill verkligen tacka dig. Jag vet precis hur mitt liv hade sett ut om jag inte läst din bok och skridit till verket!

  Några reflektioner som kan vara intressant att ta del av för er som ska sätta igång!

  Jag äter 6-7 gånger om dagen, det behöver dock inte alla göra har jag förstått. Frukost, mellis, lunch, mellis, middag, mellis och kanske ett mellis till om någon måltid blev lite sådär, eller om jag haft högt tempo, stressat eller tränat hårt.

  Jag har finjusterat kosten allt eftersom och adderat fiberrika grönsaker till alla måltider för att bygga en buffert till nästa måltid. Det känns stor skillnad, kan t o m slarva lite med tiden plus minus en halvtimme utan att det spelar någon roll. Tryggt och avkopplande, slipper oroa mig!

  Jag undviker vitt ris, mosad och pressad potatis då jag märkt att jag fått huvudvärk av det. Föredrar råris, kokt, stekt potatis och lätt ugnsstekta eller ångkokade eller rårivna grönsaker (gärna med vinägrette på) som tillbehör till kyckling, kött, fisk osv. Gärna såser, men aldrig socker i maten.

  Jag äter bara frukt efter måltid, och kan unna mig lite dessert och vin till maten ibland men då måste jag äta nästa mål inom 2 timmar. Det gör jag för säkerhets skull.

  Jag har haft 90 % mindre migrän, och det är i sig fantastiskt, hade vansinnigt ofta förut. Jag har haft några attacker, men har alltid kunnat förstå varför. Stress, magsjuka och missade måltider har varit orsakerna. En oplanerad sovmorgon gav en av attackerna, jag hade glömt att ställa min klocka 9 timmar efter sänggåendet, vilket jag alltid gör.

  Jag klarar stress jättebra, om jag är medveten om att jag är eller kommer vara stressad. Då kompenserar jag med något extra mellanmål (kanske lite nötter, morot, knäckebröd) för att kompensera att blodsockret sänkts av stressen. Om jag märker först på kvällen att dagen var väldigt stressig, kommer ofta en lättare huvudvärk och i allra värsta fall en migränattack, men lindrig sådan. Då äter jag noga, både extra bra och tidig middag och mellanmål och kanske ett extra mellanmål vid sänggåendet. Då vaknar jag oftast utan migrän.

  Jag hoppas innerligt att fler vill dela med sig av sina resultat här och att fler vågar ställa om kosten. Börja med 2 veckor! Vinsterna är stora!

  Lycka till och tack Kristina för den insats du gjort för oss med migrän.

  //Theresa

  1. Så roligt att höra Theresa! Stort TACK för att du hört av dig. Fler kan bli hjälpta – om metoden fungerar är det verkligen underbart.
   /Kristina

 9. Jag har lidit av (kronisk) migrän i ca 30 år och testat de flesta medicinerna, men inget hjälper lika mycket som stabilt blodsocker. Jag kan göra saker utan migrän som jag inte kunde innan som träna på gymmet, ta långa promenader, jobba långa dagar, stressa, ha mens och ägglossning utan migrän. Helt fantastiskt, men synd att man inte fått veta om metoden innan.

  När jag för några år sen frågade en neurolog om jag skulle börja med lchf, fick jag i svar att det inte har något med migrän att göra, då lät jag bli att göra något med kosten, vilket är väldigt synd.

  Nu äter jag ungefär enligt dina böcker och mår fantastiskt. Jag skulle behöva gå ner i vikt, men just nu är prio ett att slippa migrän, men så småningom får jag lära mig att äta lagom mängder. Nu har jag i varje fall sluppit det eviga sötsuget. En ny favorit är stekt ägg som går snabbt att göra och smidig att ha med som mellanmål på knäckebröd eller med bröd med hela korn.

  1. Hej Helena! Så roliga att höra att blivit hjälpt! Jag blev så glad när jag fick ditt meddelande. Det är fantastiskt att slippa sådan hemsk smärta och kunna leva det liv man vill. Men det är verkligen sorgligt att man inte får information om det från sjukvården. Det måste bli ändring på det! Stort tack för att du hörde av dig. Hälsningar Kristina

 10. Hej, läser dina böcker med intresse, har kämpat mycket med kosten under alla år då jag även har IBS. En fundering: är inte LCHF bättre för att stabilisera blodsockret och hålla det på konstant låg nivå? Knäckebröd, pasta etc höjer ju blodsockret. Jag försöker äta LCHF med mycket grönsaker, har nu infört ett litet kvällsmål och hoppas det kommer att göra mig migränfri…

  1. Hej, så roligt att du tycker att böckerna är intressanta. Jag har inte prövat LCHF men vet att det finns olika varianter av den metoden. Jag undviker dåliga kolhydrater som tillsatt socker och vitt vetemjöl.Däremot äter jag gärna bra kolhydrater som råg-knäckebröd och fullkornsskorpor, det är säkra livsmedel till mellanmålen som inte höjer blodsockret för snabbt. Det höjer blodsockret lagom. Jag äter även pasta ibland, men det svåra med pasta är att man gärna äter för stora portioner; en lagom mängd pasta i en måltid med proteinrika livsmedel och fiberrika grönsaker går bra. Det gäller att se till hur hela måltiden blir komponerad. Kvällsmellanmålet är mycket viktigt för mig, se förslag i testmenyn. Det gäller att se till att inte fastan blir för lång över natten. Hoppas att du också blir hjälpt! /Kristina

Kommentarer är stängda.