Dags att ställa om klockan

Vintertid!

I natt  den 30 oktober ställer vi tillbaka klockan och då får vi en timme extra i morgon. Vi som äter på regelbundna tider får vara särskilt noggranna den första veckan med tidsomställning. Omställningen till sommartid är enklare. Den kommande veckan är det viktigt att inte glömma bort att vår biologiska klocka inte ställer om lika snabbt som vi ändrar våra yttre klockor.

Övrig tid på året kan jag ofta skjuta på lunch och middag en timme, i bland en och en halv timme framåt. Så jag äter lunch mellan 12-13 och middag mellan 18-19. Men i morgon och den kommande veckan kan jag inte skjuta på tiden en timme, för då är min biologiska klocka 14 och det är för länge att vänta på lunch, detsamma för middag klockan 20. Så en vecka framöver får jag hålla mig till tiderna, och det går oftast snabbast att ställa om ifall jag håller mig till den tidiga tiden, det vill säga 12 och 18, så jag inte äter för sent.

Efter en vecka kan jag återigen äta mellan 12-13 och 18-19 för då har jag ställt om.

Kristina Ahlström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *