Bär för stabilt blodsocker

IMG_0691

Jordgubbar är utmärkta bär för att hålla blodsockret stabilt. Juli månad är en härlig tid med svenska bär. Jordgubbar, hallon och vinbär finns och smakar ljuvligt. De påverkar inte blodsockret lika snabbt som apelsiner och bananer, eller äpplen och päron.

Som mellanmål äter jag ändå dem inte ensamma. Tar helst kvarg och kokosflingor till, eller en smörgås med ost. Så blir även mellanmålet en väl sammansatt måltid som håller blodsockret garanterat stabilt, och min migrän borta.

Till det dricker jag vatten, som är underbart när det är varmt. Det släcker törsten och gör tanken klarare i värmen. Te och kaffe går också bra men jag undviker saft och läsk, det påverkar blodsockret för mycket och dessutom gillar jag det inte. När man undviker tillsatt socker så förändras smaken, och det blir för sött helt enkelt med läsk och saft när man vant sig av med det.

Fortsatt trevlig och smärtfri sommar!

Kristina Ahlström