Bönsallad

IMG_9834

Bönor är bra för stabilt blodsocker – vilket är min vägledning för att undvika migrän. Att lägga till bönor till lunch eller middag gör det lättare att  få en välbalanserad måltid. En bönsallad är lätt att göra och den klarar sig i kylen ett tag.  Enkelt att ta ett par matskedar till varje måltid. Sambal oelek* sätter en god och stark smak till salladen.

1 burk kikärtor
1 burk kidneybönor
1 avokado skivad i små bitar
4 tomater skivade i små bitar
1 msk vinäger
1 msk olivolja
salt och peppar
sambal oelek*

  • Blanda alla ingredienser i en skål.
  • Smaka av med kryddorna.
  • Servera till grönsaker och fisk eller kyckling.

Kristina Ahlström
#Blogg100

*  Sambal är en stark, indonesisk kryddsås som innehåller bland annat chilipeppar, lök och matolja. Finns i flera blandningar varav oelek är en.