Rapport från Almedalen 2016

I år höll jag ett föredrag under Almedalsveckan på Campus Gotland. Det kom 8 intresserade personer. I det stora utbud som är under Almedalsveckan i Visby med över 3000 arrangemang är jag glad för att de kom.

Jag delade också ut bokmärken om senaste boken och pratade med de som stannade upp. Många är på väg till sina seminarier och har bråttom, men flera stannar till. På frågan om de känner någon som har migrän svarar de då att de själva har, eller någon nära anhörig eller kollega på jobb. Det är så glädjande med människor som bryr sig om sina medmänniskor och vill sprida informationen om metoden till dem som lider – och själv prova om de har migrän.

Metoden är utan biverkningar och om den fungerar är den fantastisk! För att bli av med smärtan är underbart. Då kan man verkligen leva sitt eget liv. Inte begränsa sig för att man kanske får ont i huvudet om man gör något ansträngande, och ofta roligt.

I Almedalen gick det bra att hålla tiderna för måltiderna om man hade med sig nödproviant. Luncherna på Campus Gotland var tillräckliga förstås, med stor salladsbuffé. Men på kvällarna kunde det vara svårare med maten. Restaurangerna är ofta fullbokade och alternativen är smörgåsar. Men med morötter och selleri med sig så fungerar det bra med en matig smörgås. Biblioteket hade bra alternativ, dessutom nära själva Almedalen. Det är trevligt att avsluta dagen med en picnic där och lyssna på talen.

Picnic i Almedalen på kvällen. Smörgås med chevreost, selleri och en platt persika. Gott och enkelt.


Avslutningsmiddag på restaurang. Fisk, kikärter och rödkålssallad. Bröd till förstås. Visste inte hur mycket rödkål det skulle bli så jag bad om extra – och fick en skål extra med rödkålssallad! Så gott!


Kokta gulbetor är så gott och vackert, med rostbiff och Finn Crips hålls blodsockret stabilt. Vattenmelonen efteråt var läskande och gav lite mer fibrer. Perfekt picnic mat.


Färska hallon kan man frossa i under juli. Ofta blir det som mellanmål med lite kvarg till. Mycket gott.

Ser fram emot nästa år i Almedalen! Sommar, värme och många intresserade människor.

Kristina Ahlström