Övergång till vintertid

Veckan efter övergång till normaltid – vintertid är lite besvärlig. Jag önskar att vi inte hade sommartid utan enbart en tid så man inte behöver ställa om 2 gånger om året. Omställningen på hösten är svårast.När man som jag äter på regelbundna tider är en timmes förskjutning något jag måste tänka på första veckan.

Efter en vecka är jag inställd på de nya tiderna, men de första dagarna gäller det att tänka till. Jag brukar äta lunch mellan 12-13 varje dag – inte senare än 13. När tiden förskjuts så är den nya tiden egentligen 13-14! Så det gäller för mig att de första dagarna se till att hålla tiden 12 för lunch – eftersom min kropp då är inställd på att klocka är 13!

Om jag håller mig strikt till det de första dagarna kan jag successivt gå över till den nya tiden och i nästa vecka återigen äta lunch mellan 12-13. När jag äter så regelbundet så känns det de första dagarna i kroppen de gamla tiderna. Så det är inte så svårt att komma ihåg, men om man har aktiviteter eller arbete så är det lätt att glömma bort omställningen, det finns risker för huvudvärk då.Men efter en vecka är det som innan och det känns skönt.

Lycka till alla ni som också äter regelbundet!I den blå handboken finns fler tips på hur man håller blodsockret stabilt. Finns som tryckt och e-bok och att låna på bibliotek.

https://www.adlibris.com/…/fri-fran-migran—handboken…

Kristina Ahlström