Julklappstips 8 december

Handleds-band mot åksjuka – inga läkemedel!

Dessa fantastiska band har hjälpt mig i många år mot åksjuka på tåg X-2000, på båt och i bil. Jag blir lätt illamående när det gungar men vill inte äta läkemedel som har påverkat mig så starkt att jag bara vill sova när jag kommer fram.

Banden sätter jag på handlederna när jag åker och tar av när jag kommer fram, inga biverkningar. Enkla att ha med, jag har flera stycken för att inte vara utan när det är dags att resa. Finns att köpa på apotek.

Banden är kliniskt testade med gott resultat. Används även för att lindra illamående under graviditet. Banden kan enligt tillverkaren användas av vuxna och barn som har fyllt 3 år. Det finns en version för vuxna och en för barn.

Enligt tillverkaren är ”Sea-Band ett billigt, läkemedelsfritt och kliniskt bevisat alternativ för att lindra eller ta bort illamående och kräkningar. Sea-Band fungerar genom akupressur mot punkten P6 på insidan av handleden, genom två elastiska armband med en plastkula som trycker på P6 punkterna.”

Läs mer hos Sea-Band

Kristina Ahlström