Fortfarande fri från migrän – efter 31 år!

Här kommer en hälsning från Gun-Britt Ahlström som i augusti 1990 blev fri från migrän efter att ha provat metoden med stabilt blodsocker som Rodolfo Low beskrivit. Hennes berättelse om hur hon läste om metoden finns i boken: Fri från migrän – Orsak och botemedel till en av våra stora folksjukdomar. Gun-Britt är också medförfattare till en barnbok om metoden: Moa och migränmonstret.

Nu har jag i 31 år varit fri från migränattacker. Nu när 2021 går mot sitt slut tänker jag på vilka fördelar det har gett i mitt liv.

Jag vaknar varje morgon med en känsla av lätthet i mitt huvud och tror nästan inte att det är sant. Tidigare under min migränperiod vågade jag knappt känna efter på morgonen om jag hade ont eller inte.

Härligt att kunna umgås med släkt och vänner utan att behöva oroa sig för om det ska bli av beroende på hur jag mår. Slippa meddela återbud till umgänge och trevliga aktiviteter för att jag hastigt fick ett migränanfall. Nu får jag liksom alla andra tänka på att följa rekommendationerna på grund av pandemin när vi ska ses.

Det är som en dröm att alltid känna mig mätt då jag före mina migränanfall alltid kände starka hungerskänslor. Med metodens regelbundna matvanor är jag aldrig hungrig.

Behöver inte tänka på vikten. Metoden att äta mindre måltider sex gånger dagligen är helt perfekt för mig som migränpatient och även för många andra. Det är välkänt att hunger ger huvudvärk. Metoden ger inga biverkningar och jag äter som Socialstyrelsen och Livsmedelsverket rekommenderar. Jag känner mig mycket trygg med kunskapen om hur jag ska äta och vad jag kan äta. I stort sett allt men alkohol är inget bra. – Det går att ändra matvanor.

Jag har under denna tid lärt känna min kropp på ett helt fantastiskt sätt och som jag har stor glädje av. Jag har lärt mig otroligt mycket om kost, om långa kolhydrater, fibrer, proteiner och fett och mycket mera.

Vill du göra en migränsjuk person glad i Jul? Ge en bok om den metod som hjälpt mig och många andra – kanske kan mottagaren också bli hjälpt!

Hälsningar

Gun-Britt Ahlström

Illustration av Eva Lindén i Moa och migränmonstret.