#Blogg100 startar

Publicerat 2016-03-01, 10:54

_DSC5924 NS2.rödkofta.original.webb

I dag börjar mitt 100-dagars liv som bloggare i #Blogg100. Ska skriva om hälsa, mat och forskning. Jag kommer att skriva mycket om vikten av stabilt blodsocker för det har hållit mig fri från migrän i över 25 år!

För att hjälpa andra har jag skrivit om metoden i boken Fri från migrän och arbetar för att sprida denna information till andra. Metoden har inga biverkningar utan istället bonusverkningar: humöret blir bättre, man går ner i vikt och man får mer energi. Flera läsare har redan hört av sig och berättat om hur bra de också blivit med hjälp av denna metod. Du kan läsa om dem på denna webbplats. Eftersom detta är något jag gör på min fritid på egen bekostnad, är resurserna små men trägen vinner. 

Nu vill jag se att metoden utvärderas vetenskapligt så att vi får ett svar på varför vi som följer metoden mår så bra. Forskarna har inte visat något intresse, kanske för att metoden går ut på att leva så att blodsockret är stabilt och det kan man göra utan läkemedel, kanske till och med bättre utan. Jag äter tre huvudmål och tre mellanmål varje dag. Till synes enkelt, men blodsockrets stabilitet är en komplicerad process som kroppen sköter om, ifall vi ser till att ge kroppen bra näring regelbundet.

Mitt delmål för våren är att samla 100 migränpatienter som blivit hjälpta av metoden. Då kan vi visa att detta inte är något unikt för ett fåtal personer, utan att många kan bli hjälpta. Vilket förhoppningsvis leder till att metoden utvärderas vetenskapligt. Så du som blivit hjälpt av metoden – hör av dig! Vi behöver visa att vi är många så att fler kan bli hjälpta.

Ha en trevlig och smärtfri första mars.

Kristina Ahlström