Äpplen

IMG_9439

I dag blev det en arbetsdag hemma. Skriver på nya boken och fick iväg ett utkast till manus för granskning innan 13. Stressigt, men jag hann.

I nya boken skriver jag mycket om bra mat och hur viktigt det är för vår hälsa. Det finns ett talesätt som säger att Ett äpple om dagen håller doktorn borta som jag inte tänkt på tidigare. Det får jag ta med i boken.  I enkla uttryck kan mycket sanning finnas. Dagens sista mellanmål får bli ett äpple med keso, några mandlar och kanel ovanpå – det blir gott.

Har fortsatt flytta böcker och pärmar till mitt nya arbetsrum. Det blir jättebra. Äntligen gott om utrymme så att jag kommer åt alla skåp och hyllor. Nu tänkte jag passa på och sortera bort gamla papper och böcker. Detta blir svårare. Har satt upp som mål att vara klar i april. Sex veckor på mig, det ska väl räcka?

Det är lätt att samla på sig bra att ha saker. Tills man känner att tingen tar för stort utrymme, man kan inte spara på allt. Men vad ska man slänga? Böcker kan man skänka, förhoppningsvis kan andra ha glädje av dem. Man får hålla tillbaka nostalgin och inte tappa bort sig i gamla minnen.

Kristina Ahlström

#Blogg100